Individualne terapije s pomočjo najnovejših aparatov izvajamo v nadstandardno opremljenih fizioterapevtskih ambulantah.

Dodatne informacije in naročanje
Uradne ure:

Ponedeljek – Petek
7.00 – 14.00

Napredek v postopkih rehabilitacije preverjamo s pomočjo izokinetičnih meritev mišične jakosti, z merjenjem funkcionalnega stanja mišic (TMG) in z oceno sklepne stabilizacije.

Kontrolne preglede izvajata ortoped in specialist medicine športa.

Splošna fizioterapevtska obravnava:

V to obravnavo so vključene vse ambulantne fizioterapevtske storitve.

ESWT (Extracorporeal shock wave therapy) ali terapija z udarnimi globinskimi valovi (UGV) je moderna in zelo učinkovita metoda zdravljenja, kjer zdravnik ali terapevt z visoko energetskimi zvočnimi valovi obravnava boleče predele telesa (funkcionalne prizadetosti, degenerativne in kalcinirajoče sprembe v tetivno – mišičnem sistemu).

To neinvazivno in inovativno metodo zdravljenja lahko apliciramo na večino patoloških sprememb kit, vezi, kapsul in mišic v našem telesu. Pozitivne učinke ESWT terapije se pogosto izkusi že po drugi ali tretji obravnavi. Terapija odpravlja bolečine in obnovavlja mobilnost, s čimer se ponovno izboljša kakovost vašega življenja.

Nekatere izmed indikacij za uporabo UGV naprave

 • kalcinacije v tkivu (calcificirajoči tendinitisi)
 • bolečina v sklepu z/brez omejene gibljivosti ramenskega, kolenskega sklepa (bursitis calcarea)
 • utesnitveni sindrom ramenskega, kolenskega sklepa (impingement)
 • teniški, golf komolec (radialni – ulnarni epikondilitis)
 • bolečine v kolčnem sklepu (trohanterični tendinitis – bursitis)
 • tekaško, skakalno koleno (pre- in postpatellarni bursitis)
 • bolečina v predelu pogačice (chondropathia patelle)
 • skakajoče koleno (anteriorni tibialni sindrom – jumpers knee)
 • poškodbe mehkih tkiv (lezije ligamentov)
 • vnetje ahilove pete (achillodynia)
 • vnetje plantarne fascie (plantarni fasciitis)
 • trn v peti (spina calcaneusa)

Ponuja širok spekter indikacij za uporabo (akutna in kronična obolenja). Magnetna terapija je zelo učinkovita in neboleča metoda zdravljenja v fizioterapiji, saj uporablja magnetna polja, ki pulzirajo z izredno nizkimi frekvencami (ELF – extreme low frequencies).

Proces, ki se odvija v celičnih membranah, omogoča obnovo optimalne produkcije ATP-ja – molekule, ki tvori energijo za vse celične strukture organizma. Pulzirajoča magnetna polja imajo tudi specifični učinek na migracijo kalcijevih ionov v kostnih vlaknih, k čemur spada utrjevanje kostne mase, ter spodbujanje celjenja zlomov. Ti procesi lajšajo tudi bolečine in zmanjšujejo možnost nastanka vnetij in edemov.

Najpogostejše indikacije:

 • kronična vnetja
 • bolečinska stanja
 • zlomi in zvini
 • udarnine (kontuzije)
 • poškodbe mehkih tkiv (rupture)
 • izlivi krvi v mehko tkivo (hematomi)
 • otekline (edemi)

Z hlajenjem ugodno učinkujemo na sveže poškodbe, lahko pa tudi hladimo poškodovana mesta po aktivni vadbi. V obeh primerih preprečujemo nastanek otekline in vnetja, ter s tem zmanjšamo bolečino. Na naši kliniki uporabljamo lokalno hlajenje s tekočo vodo stalne temperature, ki kroži v hladilni manšeti (angl. Cryo cuff). Na tak način dosežemo kontrolirano ohlajevanje obravnavanega področja brez nevarnosti ozeblin.

Z ogrevanjem mehkih tkiv dosežemo njihovo boljšo prekrvavitev, s tem boljšo presnovo in posledično hitrejše celjenje. Z ogrevanjem se izboljša elastična sposobnost mehkih tkiv, tako izboljšamo obseg giba v obolelih sklepih in zmanjšamo možnost nastanka poškodb.

MLS laser deluje na principu skladnega delovanja treh različnih vplivov – valovne dolžine ter kombinacije kontinuiranih (za intenzivni protivnetni in antidematozni učinek) in pulzirajočih (za močan protibolečinski učinek) laserskih emisij. Vsi vplivi delujejo hkrati ter tako zagotavljajo optimalno in veliko hitrejše zdravljenje. Kontinuirane laserske emisije hitro zdravijo vnetja, stimulirajo krvno in limfno cirkulacijo in omogočajo hitro absorpcijo tekočin v edemih. Pulzirajoče laserske emisije pa imajo takojšen protibolečinski učinek, vendar pa so manj učinkovite pri zdravljenju vnetij in edemov.

Ultrazvok ima mikromasažni učinek, ki v prizadetih tkivih povzroči povečanje prekrvavitve, zmanjšanje otekline in bolečine. Kontinuirana oblika ima mikromasažni in toplotni učinek, ki je zaželen pri obravnavanju različnih kroničnih vnetnih procesov in pred raztezanjem napetih struktur. Pulzna oblika ultrazvoka je zaradi manjšega toplotnega učinka primerna za zdravljenje svežih poškodb mišic, ligamentov, kit, hrustanca. Globina prodiranja ultrazvoka je odvisna od izbrane frekvence, izhodne moči in od vrste tkiva in ki ga obravnavamo. Ultrazvok pospeši predviden čas procesa vnetja s tem, stimulira proizvajanje kolagena in izboljša razteznost dozorelega kolagena, kar ima pozitiven učinek na brazgotino, ki lahko nastane po poškodbi.

TENS (Transkutana Elektro Nevro Stimulacija) je ena izmed najpopularnejših terapevtskih protibolečinskih metod, ki se uporablja za odpravo in/ali blažitev akutne in kronične bolečine. Elektrode se pritrdijo neposredno na boleče mesto ali na najbližji živec. Električni impulzi različnih oblik in frekvenc prekinejo prenos bolečinskega signala z mesta bolečine v možgane in stimulira izločanje snovi, ki zavirajo bolečino.

Je površinsko protibolečinsko električno draženje z monofaznimi sinusioidnimi tokovi. Določena vrsta diadinamičnega toka izrazito učinkuje tudi na povečanje cirkulacije, zato je primerna za zmanjševanje edema pri poškodovanem mehkem tkivu.

Učinki interferenčnih tokov so podobni diadinamskim tokovom, le da delujejo bolj globinsko. So srednjefrekventni tokovi, ki nastanejo po križanju dveh sinusoidnih srednjefrekventnih tokov. Dosežemo zmanjšanje bolečine, pospeševanje metabolizma celic in tkiv, izboljšanja prekrvavitve, zmanjšanja aktivnosti simpatičnega živčevja.

Rehabilitacija športnih poškodb:

V to obravnavo so vključene vse ambulantne fizioterapevtske storitve.

Učenje in kontroliranje pravilnega izvajanja določenih stabilizacijskih vaj za posamezne sklepe. Trajanje do 60 min.

S pravilnim izvajanjem določenih vaj pod vodstvom fizioterapevta, lahko dolgoročno odpravimo bolečine določenih patologij v križnem delu hrbtenice.

Z elektrostimulacijo lahko že v zgodnji rehabilitaciji zaviramo atrofijo mišic, ki nastane zaradi imobilizacije po poškodbi. Pri tem z električnim impulzom izzovemo mišično kontrakcijo brez da bi prišlo do giba v prizadetem sklepu. V pozni rehabilitaciji elektrostimulacijo uporabljamo skupaj z aktivnim gibom v sklepu in s tem pa dosežemo maksimalno moč kontrakcije večjega števila mišičnih vlaken, kot brez elektrostimulacije. Tak način vadbe povzroča hitrejšo hipertrofijo atrofirane mišice in s tem zmanjša čas rehabilitacije.

Učenje in kontroliranje pravilnega izvajanja določenih terapevtskih vaj. Trajanje do 60 min.

Prvi pregled fizioterapevta, ki vključuje anamnezo, palpacijo, oceno funkcionalnega stanja pacienta, pregled in razlaga obstoječih izvidov in diagnoz, razlago možnih fizioterapevtskih postopkov za obstoječo patologijo, okvirni plan izvajanja terapij. Svetovanje vključuje tudi napotitev na nadaljnjo diagnostiko (ortoped, UZ … ).

Posebna ugodnost: preverite možnost koriščenja nadstandardnega zavarovanja.