Aktualno

Domov > Aktualno

Ne pozabite na požarno varnost!

Ne pozabite na požarno varnost!
04.05.2020

Poleg ustreznih ukrepov za zamejitev širjenja koronavirusa pa nikakor ne pozabite na požarno varnost v svojih poslovnih prostorih. Marsikje se namreč omejujejo vstopi v poslovne prostore, z namenom, da vsi uporabniki prečkajo točno določen vhod, kjer se vsakomur izmeri telesna temperatura. S tem ukrepom ni nič narobe, vendar ne pozabite, da morajo biti vsi evakuacijski izhodi vedno prosti in prehodni, kar pomeni, da jih zaklepajte lahko le v skladu s smernico SZPV 411.

Ena od večjih pomanjkljivosti, ki se pogosto pojavlja v podjetjih pri uvajanju dela na domu, je odsotnost oseb, odgovornih za gašenje začetnih požarov in izvajanje evakuacije. Poskrbite, da bodo zaposleni, ki so še vedno prisotni v poslovnih prostorih podjetja, v čim večji možni meri primerno seznanjeni s postopki gašenja začetnih požarov in s pravilnim izvajanjem evakuacije. Na ZVD Zavodu za varstvo pri delu smo pripravili pregleden odločitveni diagram, ki je lahko odlična pomoč pri ozaveščanju oz. opominjanju. Brez omejitev ga lahko delite, natisnete, pošiljate po e-pošti oziroma objavljate na družabnih omrežjih.

Za dodatne informacije vezane na področje varstva pred požarom (izdelava ocene požarne ogroženosti, požarnega reda, izračuna števila gasilnikov, evakuacijskih in požarnih načrtov ter usposabljanj) kontaktirajte:

Miha Juvan, dipl.inž.teh.var.(UN), višji strokovni delavec
E: miha.juvan@zvd.si  T 01 585 51 41, M 031 394 784

PRIJAVA NA USPOSABLJANJE OSEB ODGOVORNIH ZA GAŠENJE ZAČETNIH POŽAROV IN IZVAJANJE EVAKUACIJE

Vse novice