Aktualni seminarji

Domov > Povpraševanje, naročila in prijave > Aktualni seminarji

Usposabljanje iz varstva pred ionizirajočimi sevanji

ZVD Zavod za varstvo pri delu d.o.o. prireja usposabljanje iz varstva pred ionizirajočimi sevanji za delavce, ki delajo z ZOBNIM RTG aparatom.

Kraj: Mala predavalnica Zavoda za varstvo pri delu na Chengdujski cesti 25, Ljubljana

Termin: torek 19. december 2017

Začetek: v torek 19. decembera 2017 ob 8.00 uri

ŠTEVILO PROSTIH MEST: 32

Zakon o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti (Ur.l. RS št. 67/2002, čistopis Ur. l. RS št. 102/2004 in Pravilnik o obveznostih izvajalca sevalne dejavnosti in imetnika vir ionizirajočih sevanj (Ur. l. RS št. 3/2017) urejata izobraževanja iz varstva pred ionizirajočimi sevanja. Pravilnik je s spremembo v 2017 zmanjšal obseg usposabljanja za delavce, ki slikajo z zobnim RTG, a je obenem uvedel dodatne vsebine iz varstva pacientov, ki jih morajo poznati tisti, ki izvajajo radiološke posege. Za delavce, ki slikajo z zobnim RTG je v skladu z novim Pravilnikom dovolj enodnevno usposabljanje.

ZVD Zavod za varstvo pri delu organizira usposabljanje iz varstva pred ionizirajočimi sevanja, ki pokriva zahteva pravilnika v skladu s pooblastilom Ministrstva za zdravje, Uprave RS za varstvo pred sevanji št. 1864-15/2017-5 z veljavnostjo 13.09.2019.

Na seminar VABIMO:
•    zobozdravnike, ki delajo z rentgenskimi aparati za slikanje zob
•    osebje, ki slika z zobnimi rentgenskimi aparati
opomba: z RTG aparatom zobni tehnik ali zdravstveni tehnik v skladu z veljavno zakonodajo ne sme slikati

Na tečaju bomo predstavili fizikalne osnove sevanja,, delovanje rentgenskega aparata, doze, ki jih prejmejo izvajalci slikanj in pacienti. Predstavili bomo spremembe zakonodaje in posledice v sistemu varstva pred sevanji.

Če vam je veljavnost izpita potekla ali če izpita še nimate
, vas vabimo, da se prijavite na naš tečaj. Veljavnost izpita je 5 let

Urnik predavanj je okviren. Možne so spremembe glede na zasedenost predavateljev.

Kotizacija za tečaj znaša 305,00 EUR na osebo in vključuje DDV. V kotizacijo so všteti stroški organizacije in izvedbe seminarja, pisno gradivo, knjiga, izdaja potrdil, vodenje evidence in okrepčilo med odmori.

Prosimo, da izpolnite priloženo prijavnico in nam jo pošljete ali se prijavite preko spletnega obrazca. Prijave sprejemamo do zasedbe mest! Na spletni strani vas bomo sproti obveščali o številu prostih mest.

OPOMBA
Usposabljanje bomo izvedli le v primeru, da bo prijavljenih udeležencev vsaj 10. Prosim vas, da pred začetkom usposabljanja  preverite ali bo usposabljanje izvedeno. O tem bomo sproti obveščali tudi na spletni strani ZVD.

Prosimo, da znesek nakažete na naš transakcijski račun pri NLB d.d.: 02924-0013679128, sklic 23000-9999-84999, ZVD Zavod za varstvo pri delu d.o.o., 1260 Ljubljana - Polje, Chengdujska cesta 25. Identifikacijska številka za DDV je SI21282692 in smo zavezanci za DDV.

Ob nakazilu kotizacije nam pošljite kopijo virmana ali položnice.

Za morebitne dodatne informacije se obrnite na g. Gregorja OMAHNA na tel. 01- 585 51 04 ali na elektronski naslov Gregor Omahen.

Prijava na seminar

Vsi seminarji