Programi hujšanja na ZVD

Domov > Podpora pri hujšanju > Programi hujšanja na ZVD

Cilj vseh programov hujšanja s podporo medicine na ZVD je, da na zdrav način izgubite odvečno telesno težo in dolgoročno nadaljujete z zdravim življenjskim slogom. Ob koncu programa vam dobre prakse preidejo v navado in jih uporabljate v vsakodnevnem življenju, znate se uravnoteženo prehranjevati in biti telesno aktivni na način, ki je prilagojen vam.

Za doseganje svojih ciljev lahko izbirate med skupinskimi in individualnimi programi hujšanja. Več o tem, kako vas medicina podpre med hujšanjem, preberite tukaj.

 

Skupinski programi hujšanja

Prednosti skupinskih programov hujšanja na ZVD so v skupinski dinamiki in motivaciji ter v prijaznejši ceni.

Minus 10

Program -10 je namenjen zdravim posameznikom z do 10 odvečnih kilogramov.
Cilji so doseganje idealne teže, oblikovanje postave in povečanje mišične mase, učenje pravilne športne vadbe in pravilne prehrane ter izboljšanje zdravja, počutja in telesne pripravljenosti.
Program -10 traja 8 tednov.

Minus 20

Program -20 je namenjen posameznikom z 10 – 30 odvečnimi kilogrami oziroma s prekomerno težo, ki že predstavlja grožnjo za zdravje.
Cilj je izguba do 30 kilogramov telesne teže, učenje športne vadbe in pravilne prehrane ter trajno izboljšanje zdravja in počutja.
Program -20 traja 16 tednov.

Minus 30

Program -30 je namenjen posameznikom z več kot 30 odvečnimi kilogrami. Hujšanje je pri njih nujno, ker debelost predstavlja resno grožnjo za zdravje.
Cilj programa je izguba večje količine telesne teže, učenje športne vadbe in pravilne prehrane ter trajno izboljšanje zdravja in počutja.
Program traja od 18 tednov dalje.

 

Individualni programi hujšanja

Individualni programi hujšanja na ZVD pa so popolnoma prilagojeni posamezniku ter zagotavljajo fleksibilnost terminov in individualno izvajanje programa.

Sestavljeni so iz strokovnih storitev specialista medicine športa, nutricionista, psihologinje, športnega trenerja – kineziologa ter po potrebi tudi drugih specialistov. Cena programa je odvisna od izbire storitev.