Kako lahko vaše hujšanje podpre medicina

Domov > Podpora pri hujšanju > Kako lahko vaše hujšanje podpre medicina

Za spodbujanje zdravega in učinkovitega hujšanja s trajnimi učinki smo v medicinskem centru ZVD oblikovali celostne programe hujšanja s podporo medicine. V medicinskem centru ZVD delujemo strokovnjaki z različnih področij medicine, zato lahko celoten program hujšanja izvedete v eni hiši.

Programi hujšanja ZVD se odlikujejo po strokovnosti in upoštevanju visokih medicinskih standardov.

 

Podpora zdravnika specialista

Ob začetku programa hujšanja specialisti ZVD opravimo temeljit zdravniški pregled posameznika, ki želi shujšati. S sodobnimi diagnostičnimi metodami izdelamo oceno zdravstvenega stanja in telesne pripravljenosti, ki je osnova za določanje ciljev in pripravo posamezniku prilagojenega programa hujšanja.

S tem preprečujemo poslabšanje zdravstvenih težav ali celo poškodbe in novih obolenj, do katerih lahko pride zaradi neustrezne spremembe prehrane in neprimerne telesne aktivnosti.

Aktivna športna vadba

Hujšanje se prične, ko je poraba energije večja od energijskega vnosa v telo. Za zdravo, učinkovito in trajno hujšanje je potrebno smiselno prilagoditi prehrano in povečati telesno dejavnost. V programu hujšanja na ZVD glede telesne dejavnosti svetuje in motivira strokovnjak kineziolog, ki je hkrati športni trener. Vsakemu udeležencu prilagodi program vadbe, saj ima vsak drugačno izhodišče, potrebe in cilje.

Telesne vadbe s kineziologom na ZVD se lahko izvajajo individualno ali v skupini, usmerjene pa so k učinkovitosti in hkrati temu, da se vadeči naučijo pravilno izvajati njim primerno vadbo. Vaje jim postanejo domače in preidejo v njihov način življenja.

Psihološka podpora

Pri hujšanju imajo pomemben vpliv psihološki dejavniki. Zato v programih hujšanja sodelujejo psihologinje, ki izvajajo individualno ali skupinsko psihološko podporo, poučijo udeležence o vplivu stresa in čustev pri pridobivanju kilogramov ter jih učijo aktivnosti in tehnik za lažje doseganje cilja: trajno spremembo življenskega sloga.

Svetovanje o prehrani

Uravnotežena prehrana zagotavlja primeren vnos energije in hranilnih snovi za obnavljanje in pravilno delovanje telesa. Ključni krivec za povečevanje telesne mase je večji energijski vnos glede na porabo energije s telesno dejavnostjo.

Vzroki za neustrezno prehranjevanje so tako okoliščine, kamor sodi dostopnost uravnotežene prehrane doma in na delovnem mestu, kot posameznikovo védenje o uravnoteženi prehrani in znanje priprave hrane.

Nutricionist ZVD ob začetku programa hujšanja pripravi načrt prehranjevanja na podlagi podatkov posameznika, saj so prehrambne potrebe pri vsakomur drugačne. Načrt prehranjevanja upošteva želje in cilje posameznika, je realno izvedljiv in bo, če bo ustrezno izveden, prinesel želene rezultate, hkrati pa ne bo ogrožal zdravja.

Na ZVD so vam na voljo vsi specialisti in drugi strokovnjaki, ki vas bodo podprli med hujšanjem.