Pogoji poslovanja spletne prodajalne

Domov > O ZVD > Pogoji poslovanja spletne prodajalne

Pogoji poslovanja spletne prodajalne www.zvd.si

Pogoji poslovanja za naročanje prodajnih artiklov, prijavo na izobraževanje in naročilo za revijo Delo in varnost preko spletnega obrazca oziroma spletne košarice na spletni strani www.zvd.si. S to spletno stranjo in spletno trgovino upravlja (v nadaljevanju: ponudnik):

ZVD Zavod za varstvo pri delu d.o.o.
Chengdujska cesta 25
1260 Ljubljana-Polje

Cene

Cene v spletni prodajalni so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila.

Pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec na e-naslov prejme potrditev naročila oziroma prijave na izobraževanje. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

V primeru prijave na izobraževanje je potrebno kotizacijo poravnati do začetka izobraževanja na poslovni račun ponudnika (02924-0013679128 z ustreznim sklicem). To ne velja v primeru, da veljavna zakonodaja za določene kupce določa daljši plačilni rok.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • po povzetju,
  • z nakazilom na račun upravitelja ZVD po predračunu,

Ponudnik kupcu izda račun. Kupoprodajna pogodba (naročilo/prijava) je v elektronski obliki shranjena pri ZVD. Vsi zbrani podatki o kupcu, so po potrditvi naročila oziroma prijave na izobraževanje, zavedeni v informacijski sistem ZVD in dosegljivi v njegovi podatkovni bazi. Kupec lahko do teh podatkov dostopa osebno.

Popravek ali dodatek k naročilu lahko kupec pošlje po elektronski pošti ali sporoči po telefonu.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči na e-naslov prodaja@zvd.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (naročila oziroma prijave na izobraževanje).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.
 
Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če gre za naročilo avdio ali video nosilca in računalniškega programa, če je kupec odprl varnostni pečat.

V primeru naročila na revijo Delo in varnost je odpovedni rok tri (3) mesece. Naročnik mora odpoved podati pisno s priporočeno pošto.

V primeru odjave od izobraževanja en dan pred začetkom izobraževanja, zaračunavamo administrativne stroške v višini 50 odstotkov kotizacije. Pri odjavi na dan izobraževanja ali v primeru neudeležbe, zaračunavamo celotno kotizacijo.

Postopek nakupa

Kupec na spletni strani izpolni spletni obrazec oziroma uporabi nakupovalno košarico. Ko konča z nakupovanjem, odpošlje izpolnjeni spletni obrazec. Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme potrdilo o prejemu naročila oziroma prijave na izobraževanje. Kupec lahko naročilo prekliče v roku dveh (2) ur po oddaji naročila oziroma prijave na izobraževanje.

Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Naročilo oziroma prijava na izobraževanje gre v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik naročilo oziroma prijavo na izobraževanje pregleda in preveri dobavljivost naročenega blaga oziroma izvedljivost izobraževanja. V primeru, da naročenega blaga trenutno ni na voljo ali niso zagotovljeni vsi pogoji za izvedbo izobraževanja, o tem takoj obvesti kupca. Kupec se lahko odloči za vrnitev vseh vplačil ali pa se s ponudnikom dogovori drugače.

Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Ponudnik nato blago pripravi in odpošlje.

V primeru, da želi kupec naročiti varnostne znake, lahko to stori preko spletnega obrazca »povpraševanje«. Ponudnik bo za kupca izdelal ponudbo/predračun oziroma drug ustrezen dokument, na podlagi katerega bo nato izvedena dobava blaga kupcu.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dostava

Ponudnik bo dostavil blago v petih (5) delovnih dneh oziroma najkasneje v tridesetih (30) dneh od dneva sklenitve pogodbe.

Ponudnik bo izvedel izobraževanje v objavljenem terminu oziroma najkasneje v tridesetih (30) dneh od dneva sklenitve pogodbe.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Ponudnik ne zaračunava stroške dostave pošiljk.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik zagotavlja, da bo vse podatke o kupcu, ki mu jih bo na kakršenkoli način posredoval, brezpogojno varoval ter ravnal z njimi v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1, Uradni list RS, št. 94/07).

Kupčevih podatkov ne bo pod nobenim pogojem uporabil brez njegovega privoljenja, jih kakorkoli posredoval ali dal v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon.

Ponudnik zagotavlja, da kupčevih osebnih podatkov ne bo nikoli zlorabil, mu pošiljal nezaželene komercialne elektronske pošte (razen ob njegovem izrecnem soglasju) ali kako drugače kršil njegovo zasebnost.

Kupčevih podatkov ne bo nikoli uporabil v namene, ki niso v skladu z veljavno zakonodajo ali v namene, ki bi kupcu lahko kakorkoli škodovali.

Ponudnik bo kupčeve osebne podatke shranjeval in uporabljal le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani.

Kupec lahko osebne podatke, ki jih je posredoval pri vpisu ali pozneje, kadarkoli preveri, naknadno spremeni ali izbriše tako, da pošlje zahtevo na naslov prodaja@zvd.si.

Za varovanje osebnih podatkov pa je odgovoren tudi kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik po svojih najboljših močeh zagotavlja ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti blaga ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega blaga.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne odražajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova prodaja@zvd.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila ter brez vnaprejšnje najave in strinjanja uporabnikov
 
Želimo vam uspešno in prijetno nakupovanje!

Ponudnik:
ZVD Zavod za varstvo pri delu d.o.o.
Chengdujska cesta 25
1260 Ljubljana-Polje