Aktualno

Domov > Aktualno

4. mednarodni simpozij o zdravem življenjskem slogu

4. mednarodni simpozij o zdravem življenjskem slogu
03.03.2016

18. in 19. aprila 2016 bo potekal 4. mednarodni simpozij o zdravem življenjskem slogu, katerega naslov je: Zdrava delovna mesta za vse generacije

Simpozij organizirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ), Ministrstvo za zdravje (MZ), Razvojni center informacijsko-komunikacijskih tehnologij Savinja Žalec (RCIKTS) v sklopu projekta 24alife ter Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS), v sodelovanju z Evropsko fundacijo za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) ter Evropsko agencijo za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA), ki dogodek tudi sofinancira. Obravnavane bodo naslednje teme:

  • izzivi na področju zagotavljanja varnosti in zdravja pri delu v luči demografskih sprememb in tehnološkega razvoja,
  • ravnanje s starejšimi pri delu in medgeneracijska solidarnost kot elementa poslovnega uspeha,
  • zdrav življenjski slog in staranje,
  • promocija zdravja na delovnem mestu,
  • poleg prej naštetih tem bodo predstavljeni primeri dobre prakse iz ZDA (Klinika Mayo), Avstrije, Finske(Berner Ltd.), Nizozemske, Irske, Indije (Apollo Hospitals) in Slovenije.

Na simpoziju bodo predstavljeni tudi dosežki s področja razvoja informacijskih in telemedicinskih rešitev za spremljanje zdravstvenega stanja in življenjskega sloga – za potrebe medicine dela, rehabilitacijske medicine, vadbenih centrov in preventivnih zdravstvenih programov.

----------

- Napoved dogodka s prijavnico (pdf)

Vse novice