Aktualno

Domov > Aktualno

Evropski teden varnosti in zdravja pri delu

Evropski teden varnosti in zdravja pri delu
18.10.2012

Med evropskim tednom varnosti in zdravja pri delu 2012, ki bo potekal od 22. do 26. oktobra, bo v ospredju pomen močne vodilne vloge in pobude vodstva v povezavi z dejavnim sodelovanjem delavcev pri zagotavljanju varnih, zdravih in produktivnih delovnih mest. V tem tednu, ki ga organizirajo Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) in njeni partnerji, bodo po vsej Evropi potekali dogodki v podporo kampanji Zdravo delovno okolje „Partnerstvo za preprečevanje tveganj".

V Sloveniji se bo evropski teden začel v ponedeljek s slovesno podelitvijo priznanj Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2012. Uvodnemu govoru ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka bodo sledile predstavitve konkretnih primerov dobre prakse. V razpravi bosta sodelovala tudi predsednik in generalni sekretar Gospodarske zbornice Slovenije Samo Milič Hribar, ki bo govoril o vodilni vlogi in pobudi vodstva podjetja na področju zagotavljanja varnega in zdravega delovnega okolja, in predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič, ki bo predstavil svoj pogled na sodelovanje delavcev pri upravljanju varnosti in zdravja pri delu.

V torek bodo v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani odprli razstavo nagrajenih in pohvaljenih del z vseevropskega fotografskega natečaja, ki ga je EU-OSHA pripravila lansko leto. Uvodno besedo bo imela vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Nataša Goršek Mencin, s kritiško besedo in govorico svoje glasbe pa bo razstavljena dela pospremil umetniški fotograf in skladatelj Lado Jakša.

Povezave

Vse novice